Spaendonck | wlvastgoed

Spaendonck

Nu in de verkoop

Spaendonck is een prachtig nieuwbouwproject dat verschijnt op de plek van de voormalige wollenstoffenfabriek Spaendonck aan de Enschotsestraat.

Deze herontwikkeling transformeert het besloten fabrieksterrein tot een nieuwe interessante woonomgeving rond een verrassend groen park. Met de gekozen bajonetvorm van het park wordt voortgeborduurd op de reeds bestaande interessante sprongen in straatprofielen en daarmee voegt de nieuwbouw zich moeiteloos in de bestaande woonwijk.
De nieuwbouw bestaat uit een grote variatie in woningtypes, verschijningsvorm en prijsklasse.

Met deze diversiteit willen we de dynamiek rond het park versterken en de woonomgeving aantrekkelijk maken voor een breed publiek. In totaal worden er 143 woningen gerealiseerd met een evenwichtige mix van huur en koop (82/61) en variërend in 2-kamerappartementen, 3-kamerappartement, grondgebonden woningen, stadswoningen en beneden-bovenwoningen.

 

19288 Render Overzicht 5
19288 Ext.C4

Woningblok C

Deze ruime grondgebonden woningen met tuin en/of dakterras op het zuidwesten zijn uniek voor het centrum van Tilburg.

De sheddaken passen perfect bij de bestaande industriesfeer. Lange straten zijn kenmerkend voor het Tilburgse binnengebied, en dat is waar woningtype C op is afgestemd. De shed daken, gebaseerd op oude fabriekshallen, en de gevels passen perfect bij de bestaande industriesfeer. De woningen liggen aan een stadsparkje.

 

Woningblok D

Tussen de Rozenstraat en het park ligt het woongebouw Weverij. De 14 koopappartementen zijn ruim opgezet, hebben veel daglicht en beschikken over een loggia.

Verdiepingshoge puien garanderen een fraai uitzicht op het park. Daarnaast geven de fraaie ritmiek van de metselwerk gevels en de grote gevelopeningen de woning een modern, industrieel karakter. De 3-kamerappartementen verschillen in grootte en oriëntatie en het parkeren is gemeenschappelijk gelegen in een overdekte parkeervoorziening achter het woongebouw.

19288 Ext.D1 6
19288 Ext.E1 3

Woningblok E

Dit bijzondere woningtype is net wat anders ingedeeld dan normaal en het biedt daarmee allerlei mogelijkheden om je eigen twist te geven aan de woning. Het heeft namelijk de woonkamer met open keuken op de eerste verdieping, grenzend aan een ruim dakterras. En een werkkamer aan de straatzijde.

Unieke en speelse indeling.Twee hoofdslaapkamers en ruime badkamer zijn gelegen op de tweede verdieping. Aan de straat liggen de woningtoegang en een verblijfsruimte die dienst kan doen als werkkamer met pantry of als slaapkamer met badkamer en suite. Op de begane grond heeft iedere woning bovendien een eigen buitenberging die bereikbaar is van binnenuit en grenst aan de gemeenschappelijke overdekte parkeervoorziening.

Woningblok F

Prominent op de kop van het park ligt woongebouw Kettingscheerderij met enerzijds de Seringenhof en anderzijds de Weverskaarde. Woningblok bestaat uit 6 gezinswoningen en 14 appartementen.

Kenmerkend is de ronding van de voorgevel, waardoor enkele woningen een panorama uitzicht hebben. De 2 en 3-kamerappartementen verschillen in grootte en oriëntatie en het parkeren is gemeenschappelijk gelegen achter het woongebouw. De 14 appartementen zijn voorzien van een balkon of beschikken over een terras aan de luwe achterzijde.

19288 Ext.F1 4 6 7

Interesse in project Spaendonck

Wil je meer informatie over deze aantrekkelijke stadswoningen? Laat uw gegevens achter dan neemt onze makelaar contact met u op.

informatie aanvraag

Spaendonck

  • Beschikbaar
  • Onder optie
  • Verkocht
  • Huur
back

Terug naar kavelkaart

Woningblok C

back

Terug naar kavelkaart

Woningblok D

back

Terug naar kavelkaart

E.005 en E.006

back

Terug naar kavelkaart

Woningblok F

back

Terug naar <% woningOverlay.backmessage%>

Nummer: <% woningOverlay.nummer %>

Woningtype: <% woningOverlay.woningtype %> <% woningOverlay.soort %>
image
verkocht
optie
<% key %> <% kenmerk %>
back

Terug naar kavelkaart

Appartementen

Deze appartementen zijn voor de verhuur. Huurinfo nog niet beschikbaar.