Spaendonck | wlvastgoed

Spaendonck

Informatie nieuwbouwplan

Spaendonck is een nieuw project op de plek van de voormalige wollenstoffenfabriek

De vervallen fabrieksgebouwen zijn een fantastische plek voor de 142 duurzame woningen die in de toekomst worden gebouwd. Een plan met grondgebonden woningen, stadswoningen en appartementen in verschillende prijsklassen. Door de ontwikkeling van dit gesloten fabrieksterrein wordt het een toegankelijk en aantrekkelijk openbaar gebied.

Spaendonck voegt een interessante woon- en leefomgeving toe aan de bestaande woonwijk. Verschillende woningen krijgen een voortuin aan deze openbare ruimte wat de levendigheid zal versterken. Er zal een mooi groene autovrije zone worden gerealiseerd tussen de Enschotsestraat en de Rozenstraat. De wijze waarop de wijk en de openbare ruimte is ingedeeld verbindt verschillende groene ruimtes. Het nieuwe park wordt een aantrekkelijke verblijfsplek met natuurwaarden, waterberging en speelruimte.

19288 Overzicht 01
Extra Beeld Square 1

Architectuur

In de architectuur is inspiratie gevonden bij de cultuurhistorische context. De baksteen architectuur van de fabrieksgebouwen wordt gerespecteerd en de bebouwingsschaal, sheddaken en grote gevelopeningen over meerdere woningen en verdiepingen zijn een verwijzing naar de industriële architectuur in het algemeen. Weefpatronen in het metselwerk, verschillende baksteen structuren en geprofileerde gevelbekleding refereren aan de rijke geschiedenis van de wollenstoffenproductie en de ambacht uit het verleden. Waardevolle en bijzondere elementen uit de bestaande bebouwing, zoals de roosterramen en het Heilig Hartbeeld, worden ingepast in het nieuwe plan.

De bebouwing bestaat uit een aaneenschakeling van bouwblokken van drie á vier bouwlagen en twee hoogteaccenten op de hoeken. Met de positionering van de woningen is afstand gecreëerd tot de bestaande percelen om de privacy te waarborgen voor de bestaande en nieuwe bewoners. Het woongebouw aan de Enschotsestraat en een lager woongebouw aan de Rozenstraat accentueren de entree van het park en vormen een mooie beëindiging van het bouwblok.

Verkeer en parkeren

Het groene centrale park kan gebruikt worden door de hele buurt en is toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Om een autovrij binnenhof te verwezenlijken wordt het parkeren gerealiseerd op privaat en afgesloten gebied in de bouwblokken en de capaciteit wordt verdeeld met twee uitritten aan de Enschotsestraat en een uitrit aan de Rozenstraat. De bestaande uitritten van het bedrijventerrein en het bijbehorende vrachtverkeer komen hiermee te vervallen.

Extra Beeld Square 2
Extra Beeld Square 3

Procedure

Wij hebben conform de geldende regelgeving een wijziging van het bestemmingsplan aangevraagd bij de gemeente Tilburg. Wij willen je hierbij in de gelegenheid stellen om voor 18 maart eventuele opmerkingen op ons plan via de veelgestelde vragen aan ons kenbaar te maken. Wij nemen jouw reacties op in een verslag waarbij wij je laten weten wat er met jouw opmerkingen wordt gedaan. Het verslag maakt onderdeel uit van de toelichting op het plan. In een later stadium wordt het plan als ontwerp voorgelegd aan het College van Burgemeester en Wethouders. Daarna wordt het plan ter visie gelegd en kan je jouw zienswijzen kenbaar maken. De gemeente informeert je hierover middels een bewonersbrief. Veelgestelde vragen

Interesse in project Spaendonck

Wil je meer informatie over deze aantrekkelijke stadswoningen? Laat uw gegevens achter dan nemen onze medewerkers contact met u op.

informatie aanvraag